Logo

Tilbage

Jesper Drost

28/05/2020 10:00:00

MamaDos hos Harnbjerggaard

200 MamaDos enheder snart klar til at stå sin prøve

MamaDos anlægget står nu tæt på færdigt hos Jesper Drost på Langeland.

200 enheder snart klar til indkøring

I farestalden på Harnbjerggaard skal 200 MamaDos enheder stå sin prøve med Jespers forventninger til sofodringen, der blandt andet er begrundet i flotte ord fra en kollega.

”Det der vækkede min interesse for MamaDos var en artikel i et landbrugsblad. Her blev det beskrevet hvordan MamaDos fik søerne til at yde noget mere, og hvordan hele yveret kom til at fungere optimalt, fordi søerne kommer mere op og stå omkring fodringen.”

Landmand og landmand imellem

At få søerne op at stå ved fodringer har, gennem nogle år, været et problem. Efter Jesper havde læst artiklen og set anlægget på Nutrifair, fik han sig en snak landmand og landmand imellem.

”Jeg snakkede efterfølgende med en kollega, som havde fået MamaDos monteret. Han snakkede faktisk rigtig godt for det, så godt, at jeg lavede sjov med, om han var på BoPils lønningsliste.”

11,7 i egenfravænnig som udgangspunkt

Egenfravænningen ligger indledende på 11,7, oplyser Jesper, som håber at se tallet stige til et sted mellem 13-14 stykker. Jesper pointerer, at succeskriteriet er en gris mere pr. kuld. En ekstra bonus ville være, at kunne rykke mælkeanlægget ud af farestalden.

”Kan vi lægge soen op med en gris mere, så kan vi lave færre ammesøer. Hvis søerne så også kan passe flere grise, så skal vi heller ikke lave de opsamlingshold, som vi gør hele tiden. Kan vi spare 3-4 ammesøer om ugen, så bliver fravænningsvægten jo selvfølgelig større på de samme diegivningsdage. Det er logik.”

Endnu en bonus i vente

”Den der aftenfodring, man har, der forventer vi også, at slippe for at have mandskab i stalden for at lukke foder ud og grisene i hulerne. Med MamaDos drysser foderet selv ud, og grisene søger selv i hulerne. I stedet for at skulle herover 7 dage om ugen, skal vi måske kun herover 2 dage i ugen – de dage hvor vi har mange farringer. Det ville mine folk være glade for, er jeg sikker på.”

Contact us

Our specialists are ready to guide you +45 7440 7025